Ínybetegségek kezelése, parodontológia

Ínybetegségek és kezelésük

Az íny különböző kiváltó okok miatt húzódik vissza pl: túl erős fogkefélés, rossz fogkefe használat, fogágybetegség. Természetesen az ínyvisszahúzódás kiváltó okát fel kell ismerni, végleg meg kell szüntetni, ezután lehet az esztétikai defektust orvosolni. Erre a leghatékonyabb megoldás a fognyak kötőszövettel történő fedése. A kötőszövet beültetése csökkenti a további ínysorvadást, megvédi a fogat a nyaki szuvasodástól. Csökkenti a fognyaki érzékenységet és megszépíti a mosolyát.

Mikor van szükség ínysebészetre?

Ínysebészetre akkor van szükség, ha a fog körüli szövet nem egészséges, és nem-sebészeti úton nem lehet gyógyítani. Leggyakrabban előforduló kezelések:

  • tasakcsökkentési beavatkozások: akkor van szükség erre a beavatkozásra, ha a szájüregben lévő tasakok túl mélyek ahhoz, hogy otthoni szájápolás alkalmával kielégítően meg tudjuk tisztítani a fogfelszíneket. Parodontológus segítségével ezek a tasakok tisztíthatóvá tehetők.
  • helyreállító sebészetre akkor van szükség, ha a fogat körülölelő csontszövet elpusztult. Ilyenkor különböző regeneratív eljárásokkal pótolni lehet az elveszett csontot, megtámogatva ezzel a fogat, feszessé téve a környező ínyt.
  • korona hosszabbítás során az ínyt és a csontot újraformázzák, amennyiben szeretnénk, hogy több látszódjon a fogból. Nagyon látványos beavatkozás “ínyes” mosoly esetén.
  • kötőszövet beültetése

A kilátszó fognyakak, foggyökerek az ínysorvadás egyenes következményei. Ez nem túl esztétikus, túl hosszú fogakhoz vezet. Kellemetlen velejárója, hogy hidegre, melegre ezek a kilátszó gyökerek nagyon érzékenyek.

Petőfi tér 3.

B lépcsőház, 1. emelet
1052 Budapest

+36 30 732 2008

Koppints a telefonszámra

Nyitvatartás

H, Sze, Cs: 10:00 - 18:00 Kedd: 13:00 - 18:00

drrockrose@gmail.com

Írjon e-mailt