Esztétikai fogászat, fogtömés, fogpótlás

Esztétikai fogászat: a tudomány és a művészet találkozása a fogorvosi székben.

Az esztétikai fogászat nem egy önálló tudományág vagy kezeléssorozat, hanem magában foglalja az összes létező fogászati és szájsebészeti kezelést azzal a céllal, hogy a páciens mosolya, fogsora tökéletes legyen mind esztétikailag, mind funkcionálisan, mind biológiailag.

Esztétikai beavatkozásokat csak az arc anatómiájának, harmóniájának vizsgálata, a pácienst zavaró panaszok együttes kiértékelése, egy személyre szabott kezelési terv elkészítése után kezdünk. Amennyiben hasonló panaszai vannak, látogasson el rendelőnkbe.

Esztétikai tömések

Olyan kompozit alapú tömések, melyek teljes mértékben igazodnak a fog színéhez, ezért elsősorban a front fogakon lévő kisebb letörések, szuvasodások ellátására alkalmas.

Kerámia héjak

A héj egy nagyon vékony porcelán réteg, amelyet a fogak elülső felszínéhez ragasztunk, és azonnal hatékonyan javítja a fogak megjelenését, színét, alakját. Megfelelő a szilárdságuk, színüket nem változtatják így a páciens számára hosszú távú megoldást biztosítanak.

Fogpótlások - koronák, hidak

A fogkoronákat akkor alkalmazzuk, ha a fog felszíne már teljesen menthetetlen, illetve amikor fogászati implantátummal együtt egy teljes fogat kell pótolni. Anyaguk szerint lehetnek fémből amit porcelánnal teszünk fogszínűvé, vagy manapság egyre nagyobb teret hódítanak a szövetbarát fémmentes koronák, amelyek készülhetnek cirkónium-oxidból vagy alumínium-oxidból. Rendelőnkben a Nobel Biocare által készített Procera rendszerű koronákat és hidakat készítjük pácienseinknek. Nagy előnyei között tartjuk számon, hogy a fogíny korrekt előkészítés esetén sokkal szebben kúszik fel a koronanyakra, mint a tradicionális pótlások esetében és így egészségesebb és szebb íny érhető el segítségükkel. Másik nagy előnye, hogy implantátumok esetén csavarral is rögzíthetők (a konvencionális ragasztás helyett), és így az implantátum és a korona kapcsolata oldható marad, mely hosszútávon nagyon kedvező.

Petőfi tér 3.

B lépcsőház, 1. emelet
1052 Budapest

+36 30 732 2008

Koppints a telefonszámra

Nyitvatartás

H, Sze, Cs: 10:00 - 18:00 Kedd: 13:00 - 18:00

drrockrose@gmail.com

Írjon e-mailt