Altatásos fogászat, aneszteziológiai szolgáltatás

Különböző fogászati és szájsebészeti beavatkozások esetén nagy segítséget nyújthat számunkra, ha félelmeinket vagy fájdalmainkat a kezelés során háttérbe tudjuk szorítani. A Rock Rose Dental Lounge szemlélete szerint egy páciens terápiájában épp olyan fontos a szorongás oldása és a fájdalom csillapítása, mint akár egy implantátum behelyezése vagy egy bölcsességfog eltávolítása.

Hála a tudomány fejlődésének ma már számos lehetőség nyílik nagy biztonsággal magánrendelői keretek között is altatásra, bódításra. Az éber szedálást és altatást aneszteziológus szakorvos végzi, aki a beavatkozás ideje alatt végig jelen van. A Rock Rose Dental Lounge aneszteziológus szakorvosa nem csak a nyugati medicinában, hanem a hagyományos kínai orvoslásban is jártas és mind a nyugati, mind a keleti medicinában alkalmazott praktikákat ötvözi a páciensek szorongásának, félelmének oldására, fájdalmuk csillapítására. Az akupunktúráról részletesen itt.

Az első konzultáció alkalmával felmérjük a páciens habitusát, általános egészségi állapotát, nyitottságát az egyes gyógymódok iránt és meghallgatjuk kéréseit, elképzeléseit. Közösen megbeszéljük, hogy enyhe gyógyhatású szerekkel, szedatívumokkal, altatószerekkel vagy akupunktúrával támogatjuk a helyi érzéstelenítők hatását. Mindazon páciensek számára, akik a hagyományos orvosi szemlélettel értenek egyet a Rock Rose Dental Lounge a bódítást vagy altatást fogja javasolni. Mindenki akkor gyógyul a leggyorsabban, ha biztonságban érzi magát, ha nem fél. A Rock Rose Dental Lounge ezt próbálja segíteni minden egyes páciense esetén egyénre szabottan.

Jó általános állapotban lévő páciensek esetében az altatást, vagy éber szedálást előzetes vizsgálatnak nem kell megelőznie. Olyan páciensek esetén, akik valamilyen alapbetegséggel rendelkeznek (szívbetegség, cukorbetegség, magas vérnyomás, vérhígító szedése stb.), vagy sérült páciensek (akiknek fogászati beavatkozása altatás nélkül kooperáció hiányában egyáltalán nem elvégezhető), a beavatkozást megelőző aneszteziológiai konzílium dönti el, hogy milyen előzetes kivizsgálásra kerüljön sor. A beavatkozás teljes ideje alatt végig monitorozzuk a páciens életfunkcióit (EKG, oxigénszaturáció, pulzus).

Az altatás éhgyomorral történik, az altatás előtt 6-8 órával enni és inni már nem szabad. A szokásos gyógyszereket egy korty vízzel kell bevenni. Altatás után a páciens egyedül nem hagyhatja el a rendelőt, nem vezethet autót illetve javasoljuk, hogy a páciens a beavatkozás napján további programot ne vállaljon, csak pihenjen. Az altatás idejére emlékezet kiesése lesz, így otthonában egy hozzátartozó folyamatos jelenléte javasolt.

Az altatás és az éber szedálás előnyei:
•    teljes fájdalommentesség
•    egyszerre több beavatkozás is elvégezhető (pl. összes bölcsességfog eltávolítható)
•    csökken a félelem és szorongásérzet
•    nagy mértékben csökkenthető a műtét utáni fájdalom
•    visszamenőleg sem marad rossz élménye a beavatkozással kapcsolatosan

Petőfi tér 3.

B lépcsőház, 1. emelet
1052 Budapest

+36 30 732 2008

Koppints a telefonszámra

Nyitvatartás

H, Sze, Cs: 10:00 - 18:00 Kedd: 13:00 - 18:00

drrockrose@gmail.com

Írjon e-mailt