Szájsebészet

Mire való a szájsebészet?

A szájsebészet témakörébe tartozik részben a fog- és foggyökér eltávolítás, a fogmegőrző sebészet, az implantológia és az ínyplasztikai műtétek.

Fog- és foggyökér eltávolítás

A szájsebész mindent a fogmegőrzés érdekében követ el. Abban az esetben, ha a fogat körülvevő csont állapota vészesen elkezd csökkenni (egy fog eredetű gyulladás miatt), akkor célszerűvé válik a fog eltávolítása. Ebben az esetben az implantátumok nagyon jó alternatívát kínálnak. Ahhoz hogy egy hosszútávon jól működő implantátumot lehessen az állcsontba behelyezni, egészséges és elegendő mennyiségű csontszerkezetre van szükség. A csontszerkezetet egyszerűbb megőrizni, és a saját csontot felhasználni, akár bizonyos esetekben a fog elvesztése árán is. A csont pótlása drága és hosszú ideig tartó műtétsorozattal állítható vissza. Implantátumokról bővebben itt.

Fogmegőrző sebészet

A fogak körül gyakran alakulnak ki ínytasakok. Ínytasakokat kiválthatnak elálló tömések, vagy elálló koronaszélek. Mindkét esetben egy olyan területről van szó, amelyet napi szinten nem tudunk megfelelően tisztítani. Hosszútávon ezek az ínytasakok a fogak elvesztéséhez vezethetnek. A fogak körül ezeket az ínytasakokat kitisztítva, - szükség esetén csontpótló anyag segítségével az egészséges csontszerkezetet helyreállítva - az ínytasakokat meg tudjuk szüntetni, és ezáltal a fogak élettartama jelentősen növelhető.
Fognyaki kopások hátterében az egyénre jellemző nem kiegyenlített harapás, fogszorítás és fogcsikorgatás, másrészt pedig a nem megfelelő fogkefe használat áll. Egyik lehetséges terápiájuk sebészi, ínyplasztikai műtét keretében, az ínyt vissza tudjuk húzni eredeti helyére a koronaszél határára.

Az ínybetegségekről és azok kezeléséről bővebben itt.

Petőfi tér 3.

B lépcsőház, 1. emelet
1052 Budapest

+36 30 732 2008

Koppints a telefonszámra

Nyitvatartás

H, Sze, Cs: 10:00 - 18:00 Kedd: 13:00 - 18:00

drrockrose@gmail.com

Írjon e-mailt