Gyerekfogászat

Tejfog tömés

A tejfogak felépítése eltér a maradófogakétól. Ebből adódóan a fogszuvasodás terjedése gyorsabb a tejfogazatban. A szuvas tejfogak megléte veszélyezteti az áttörő maradófogak épségét, illetve a maradófogakéhoz hasonló fájdalom is felléphet. Ezért elengedhetetlen a tejfogak töméssel való ellátása. Töméseink kiváló gyermekeknek kifejlesztett anyagokból készülnek. Fehér önkötő, vagy a szivárvány minden színében elérhető fényrekötő változatban.

Tejfog gyökérkezelés

A tejfogak mély fogszuvasodásának következményeként a fogbél elhalhat, amelyből gennyes gyulladás alakulhat ki. Ebben az esetben a fog koronai része felől megnyitjuk a tejfogat, felkeressük a gyökércsatornákat és kitisztítjuk a gyulladt szövetmaradványokat. A kezelés végén a gyökércsatornákat gyógyszeres pasztával töltjük fel, a koronai részt pedig töméssel zárjuk. Amennyiben a fog kezelése elmarad, a fog állapota tovább romlik. Ez a folyamat akár fájdalmas és veszélyes tályog kialakulásához is vezethet.

Barázdazárás

Barázdazárás során a frissen előtört maradófogak nehezen tisztítható barázdarendszerét egy speciális tömőanyaggal zárjuk. Így megakadályozhatjuk, hogy a rágófelszínen fogszuvasodás alakuljon ki. A beavatkozás teljesen fájdalommentes. Az elkészült barázdazárás épségét félévente ellenőrizni, szükség esetén pedig cserélni szükséges.

Tejfog eltávolítás

A tejfogak eltávolítása történhet fogszabályozási okokból, illetve ha a tejfogak fogszuvasodása nagyon előrehaladott és más kezelésre már nincs lehetőség. A beavatkozást minden esetben kíméletesen és fájdalommentesen végezzük. Érzéstelenítés céljára gyümölcsízű zselét és/vagy az elérhető legkisebb tűvel rendelkező injekciós tűrendszert alkalmazzuk.

Petőfi tér 3.

B lépcsőház, 1. emelet
1052 Budapest

+36 30 732 2008

Koppints a telefonszámra

Nyitvatartás

H, Sze, Cs: 10:00 - 18:00 Kedd: 13:00 - 18:00

drrockrose@gmail.com

Írjon e-mailt