Fogszabályzás

A fogszabályozó kezelések során a fogak és az állcsontok egymáshoz viszonyított helyzetének helyreállítását végezzük. A szép, harmonikus fogsor kialakítása nem csupán esztétikai szempontból fontos. A fogak pontos érintkezésének biztosításával szabályos rágófunkció hozható létre, biztosítva ezzel a rágás és a nyelés hatékonyságát. A terápia támogatja a szép, tiszta beszédet és ragyogóvá teszi a mosolyt.

Gyermekkori fogszabályozás

A gyermekek fogszabályozásának célja többrétű. Már egészen korán, akár 4 éves kortól szükségessé válhat egyes rossz szokásról (pl. ujjszopás, nyelvlökéses nyelés) leszoktató készülékek alkalmazása, elkerülve ezzel a komolyabb rendellenességek kialakulását.
Az esetek többségében a kezelést akkor kezdjük el, amikor még a gyermekek szájában tej és maradó fogakat egyaránt találunk, úgynevezett vegyes fogazati időszakban. A korán elkezdett fogszabályozó kezelések nagyon hasznosak lehetnek, mivel befolyásolni tudjuk az állcsontok és a fogak növekedésének és fejlődésének mértékét és irányát, egymáshoz harmonikusan illeszkedő fogíveket hozhatunk létre.

Felnőttkori fogszabályozás

A túl szorosan álló, rendezetlen fogakat nehezebb tisztítani, lepedék és fogkő hamarabb jelenik meg rajtuk. Ez fogágy betegség kialakulásához, szuvasodáshoz, korai fogelvesztéshez vezethet.

A fogszabályozásnak nincs felső korhatára, bármikor bele lehet kezdeni!
Fogszabályozó kezeléssel és az egyénre jellemző egyensúlyi harapás helyreállításával növelhetjük fogaink élettartamát. A rendezett, szabályos fogsorban elhelyezkedő fogak könnyebben tisztíthatók, jobban terhelhetők. Harmónikus megjelenést biztosítanak viselőjének.

További előnye a fogszabályozásnak, hogy a meglazult fogak meggyógyításának is lehetőséget ad, valamint implantáció előtt gyakran használjuk a fogak ideális helyzetének beállítására is. Természetesem ez egy komplex team-munkát igényel a fogszabályozó orvos, a parodontológus és az implantológus szakember részéről és kitartást és türelmet a páciens oldaláról. Az a tapasztalatunk, hogy e sok ember által befektett energia ezekben az esetekben gazdagon megtérül, és hosszútávon tökéletes eredmény csak így érhető el.

 Mi a Clear Aligner, a„láthatatlan fogszabályozás”?

Láthatatlan, kivehető, kényelmes fogszabályozó készülék. Vékony, átlátszó anyagból készül. Vékonyságának, simaságának köszönhetően rendkívül kényelmes viselője számára, a beszédet sem zavarja. Olyan kivehető típusú készülék, mely a rögzített fogszabályozó készülékekhez hasonló képességekkel rendelkezik. Egyszerű és közepes nehézségű esetek kezelésére alkalmas. A szájból könnyen eltávolítható, így a szájápolást nem nehezíti.
A kezelés tervezése számítógépes program segítségével történik. A síneket meghatározott sorrendben a 3D modellek alapján egyénileg készítik el. Egy sín hordási ideje általában két hétig tart, napi 22-23 órás használat esetén. Eltávolításuk csak étkezés és fogmosás esetén ajánlott. A kívánt eredményt csak a megfelelő számú sín hordása után érjük el.

Fogszabályozás időtartama

A fogszabályozás időtartama az esetek nehézségének függvényében változik, ám átlagosan 1,5-2 évre tehető. A páciensnek 3-6 hetente kell megjelennie a rendelőben aktiválás, azaz a fogszabályozó készülék állításának és kontroll vizsgálat céljából. A kivehető fogszabályozó készülékes kezelést (ez esetben előkezelés) gyakran rögzített fogszabályozó készülékes kezelés követ. A rögzített fogszabályozó készülék eltávolítása után az eredmény stabilizálódásának érdekében retenciós készülék viselése szükséges. A retenciós készülék lehet fix, vagy kivehető típusú.

Petőfi tér 3.

B lépcsőház, 1. emelet
1052 Budapest

+36 30 732 2008

Koppints a telefonszámra

Nyitvatartás

H, Sze, Cs: 10:00 - 18:00 Kedd: 13:00 - 18:00

drrockrose@gmail.com

Írjon e-mailt