Fogkő eltávolítás

Mi a fogkő?

A fogkő a fogakon keletkezett elmeszesedett lepedék. A fogkő felelős a rossz leheletért, az ínygyulladásért, a fogágybetegségért, így a fogak elveszítéséért. Nem tökéletes fogmosással gyakran kimaradnak bizonyos fogfelszínek a napi rendszeres takarítás alól. Ezeken a felszíneken lepedék marad vissza, ami 7-1o nap alatt a nyálból kiválasztódó ásványok hatására elmeszesedik. Ez a fogkő. A lepedék meszesedési hajlama egyénre jellemző, van akinek gyorsabban, van akinek lassabban termelődik. Egy biztos, ha nincs lepedék nincs fogkő!

Hogyan lehet megelőzni a fogkő képződést?

A Rock Rose Dental Lounge nagy hangsúlyt fektet páciensei szájhigiéniájának helyreállítására, illetve annak otthoni és rendelői keretek között történő ápolására. A szájhigiénia, azaz a lepedékmentes fogsor elérésének két alappillére van. Az egyik az otthoni tudatos fogápolás (melyet dentálhigiénikusaink és orvosaink tanítanak), illetőleg a rendszeres rendelői fogkőtisztítás és ínyápolás. Először ultrahanggal eltávolítjuk az íny alatti és feletti fogkövet, majd egy magas nyomású sózás keretében teljesen tisztává és fényessé tesszük a fogakat. Ezt a tiszta fogsort könnyű otthon, a szájápolási tanácsainkkal karban tartani. (milyen fogkefe, milyen fogmosási technika, milyen egyénre szabott fogköztisztító alkalmazása javallott, hogy kell fogselymezni, milyen gyakran kell fogkövet szedetni...stb)

A legolcsóbb és leghatékonyabb a saját meglévő fogsorunkra vigyázni. A hatékony szájhigiénia az alapja a fogsor hosszú távú megőrzésének. Pótolt vagy implantált fogazat esetén pedig elengedhetetlen feltétele a pótlás megőrzésének.

Gyerekeink számára a legnagyobb szeretet és gondoskodás, ha megtanítjuk szakértő segítségével őket fogaik épségét megőrizni. A gyermekeknél 7-8 éves korban alakul csak ki az a képesség, hogy egyedül tudjanak fogat mosni, így addig ez a szülő feladata. Viszont, ha jó technikát adunk át nekik, az csökkenti számukra a fogelvesztés esélyét!

Petőfi tér 3.

B lépcsőház, 1. emelet
1052 Budapest

+36 30 732 2008

Koppints a telefonszámra

Nyitvatartás

H, Sze, Cs: 10:00 - 18:00 Kedd: 13:00 - 18:00

drrockrose@gmail.com

Írjon e-mailt