Bölcsességfog kezelés

A bölcsességfogak kezelése egy fontos és kifejezetten sokat vitatott kérdés

Széleskörű tapasztalattal rendelkezünk bölcsességfogak eltávolítása terén. Az első konzultáció és egy röntgenfelvétel alapján nagy biztonsággal prognosztizálható a fog eltávolításának folyamata. Nehezebb és fájdalmasabb fogak esetében fel szoktuk ajánlani az altatás lehetőségét. Altatásban történő bölcsességfog eltávolítás esetében a műtétre a páciens egyáltalán nem emlékszik, rossz élménye nem marad, és hatékonyan tudjuk csökkenteni a műtét utáni fájdalom mértékét is. Altatásos beavatkozás esetén egy alkalommal akár több bölcsességfogat is el tudunk távolítani. Altatásos fogászatról bővebben itt.

A Rock Rose Dental Lounge szemlélete szerint a bölcsességfog eltávolításának szükségességét egyénileg kell értékelni. Minden egyes páciens esetében az egyénre jellemző saját harapást és saját egyensúlyi állapotot kell megtalálni. A fogak átlagélettartamát azáltal tudjuk megnövelni, ha harapásunk egyensúlyban van, minden fog egyformán vesz részt a rágás folyamatában, és minden fog jól hozzáférhetően tisztítható.

Mikor indokolt eltávolítani a bölcsességfogat?
  • a leggyakoribb ok, hogy a szájüreg túl kicsi, és a fog helyhiány miatt nem tud kinőni. Röntgenfelvételen általában beékelődött formában látszik a csontban.
  • ha kinőtt sem tudjuk általában megfelelően tisztítani, mert nem férünk hozzá, és a rajta megtelepedő lepedék károsítja a szomszédos fogakat is. Ilyenkor a szomszédos fogak védelme érdekében távolítjuk el.
  • csak részben nőtt ki, ezáltal folyamatos gyulladást  és fájdalmat okoz
  • ciszta van körülötte

Petőfi tér 3.

B lépcsőház, 1. emelet
1052 Budapest

+36 30 732 2008

Koppints a telefonszámra

Nyitvatartás

H, Sze, Cs: 10:00 - 18:00 Kedd: 13:00 - 18:00

drrockrose@gmail.com

Írjon e-mailt